Facebook
Kosár
Hírlevél
GY.I.K.
Infó vonal: +36-20/74-66-780
Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK

A MEGRENDELÉS STÁTUSZA

A megrendelő tudomásul veszi, hogy a webáruházon keresztül leadott (kosárba helyezett, majd lezárt és elküldött) megrendelések fizetési kötelezettséget vonnak maguk után. Ez a kötelezettség csak a webáruház által pontos térítési díjat tartalmazó visszaigazolás esetén áll fennt, vagyis nem vonatkozik az árajánlatkérésekre, a borítéktervezőben, névjegytervezőben leadott rendelésekre.

A webáruházban leadott és a webáruház által visszaigazolt megrendelés a Megrendelő és a webáruházat működtető - mint távollévő felek - közötti magyar nyelvű, írásos szerződésnek minősül. A létrejött szerződés igazolásaként a megrendelés beérkezésének tényéről a webáruház köteles 48 órán belül értesítő e-mailt küldeni, a megrendelés a webáruház adatbázisában rögzítésre kerül, de a szerződés nem kerül külön iktatásra.

Amennyiben a rendelés időpontjától számított 48 órán belül a webáruházból visszaigazolás nem érkezik a Megrendelő által megadott e-mail címre, a Megrendelő mentesül ajánlati kötöttsége alól, vagyis nem köteles a megrendelt terméket megvásárolnia.

Webáruházból történt megrendelés nélkül az internetes, kedvezményes árat biztosítani nem tudjuk. Ebben az esetben a normál fogyasztói áron van lehetősége vásárolni.SZÁLLÍTÁSI, ÁTVÉTELI LEHETŐSÉGEK, FIZETÉSI MÓDOK
A megrendelt termékeket többféle módon veheti át, amelyet a rendelés elküldésekor állíthat be:

Budapesti személyes átvétel
Rendelését e-mail-ben történő átvételi értesítésünket követően készpénzfizetés ellenében, illetve a kiállított számla értékének előre utalását követően átveheti központi raktárunkban:


Overprint Kft.
Bp. III. Reményi Ede u. 3.
Nyitva tartás: H-Cs: 8.30-15.30, P: 8.30-13.30

GPS: 47.555817, 19.046672

>>> Térkép <<<

Pontos megközelíthetőség: >> ITT <<

Ebben az esetben csomagolási és szállítási díjat nem számolunk fel. Készpénzes fizetés esetén 5 munkanapig őrizzük meg a megrendelt termékeit. Amennyiben 5 munkanapon túl kívánja a megrendelését átvenni, kérjük a megrendelés megjegyzés rovatában jelezze.

Kézbesítés futárszolgálattal utalást követően
Amennyiben ezt az opciót választja a rendeléséről számla kerül kiállításra, amelyet e-mailben eljuttatunk önnek. Az összeg átutalását követően - miután az összeg beérkezett a számlánkra, vagy az utalásának banki igazolását e-mailben eljuttatja hozzánk - a rendelését átadjuk a futárszolgálatnak. A kézbesítési idő az utalást követően 2 munkanap.

Ebben az esetben a futárdíjon felül a rendelését egyéb költség nem terheli.

Kézbesítés futárszolgálattal utánvéttel
Amennyiben ezt az opciót választja a rendelésének összeállítását követően a csomagot átadjuk a futárszolgálatnak. A kézbesítési idő 2 munkanap.

Ebben az esetben a futárdíjon felül a rendelését utánvételi költség terheli.

Raklapos kézbesítés
Abban az esetben, ha nagyobb mennyiségű terméket rendel kedvezőbb szállítási költséggel veheti át rendelését, ha raklapos szállítást kér. Ennek alapvető feltétele, hogy a megrendelőnek gondoskodnia kell a raklapos áru átvételéről, mozgatásáról. A szállítócég targoncával nem rendelkezik, a géplocsivezető sem tudja a raklapnyi terméket felvinni a 2. emeletre, vagy behordani az épületbe, erről a megrendelőnek kell gondoskodnia. Raklapos feladás esetén a feladás napját követő munkanapon a megrendelés megérkezik a szállítási címre, a teherautó újbóli kiállása ismételt szállítási költség felszámítását vonja maga után. Alapesetben a raklapok ára nem kerül a webes rendelésen feltüntetésre. Az áru átvétele során csereraklap biztosítására számítunk, amennyiben csereraklapot a szállítócégnek nem tudnak biztosítani, akkor utólag a raklap ára is felszámításra kerül.


Nagy mennyiségű rendelés esetén számoltassa ki a webáruházzal futárszolgálat és raklapos feladás esetére a szállítási költségeket, így könnyebben ki tudja választani az Ön számára optimális szállítási formát.


SZEMÉLYES ÁTVÉTEL

A személyes átvétel esetén - a készletek értékelését követően - minden esetben és minden beérkezett rendelés tekintetében e-mailben értesítést küldünk a lehetséges átvétel időpontjairól. Enélkül a megrendelt kiadványokért ne induljon el.

Személyes átvételi mód választása esetén az átvétel lehetséges időpontjairól kiküldött értesítő levelet követően maximálisan két hétig félretesszük a megrendelt termékeket, de az 5 munkanapon túli átvételi szándékát kérjük rendeléskor a megjegyzés mezőben közölje. Az ezt követő időszakban az Overprint Kft fenntartja a jogot, hogy a terméket értékesítse.


POSTAI KÉZBESÍTÉS

Postai kézbesítés esetén a csomag postára adásának napján a rendelésen megadott e-mail címen a Megrendelőt értesítjük a feladás tényéről. A  kézbesítés időtartama általában a feladástól számított 2 munkanap.

 

A kézbesítéssel megbízott vállalkozás adatai:

Pannon Parcel Szolgáltató Kft.
(PPS Futárszolgálat)
1183 Budapest, Nefelejcs u. 1-3.Felhívjuk figyelmét, hogy a kézbesítőtől csak bontatlan, sérülésmentes csomagot vegyen át. Amennyiben a csomagot a megítélése szerint felbontották, vagy sérült, akkor átvétel előtt vetessen fel jegyzőkönyvet a kézbesítővel, vagy átvétel nélkül küldje vissza a csomagot az Overprint Kft-nek. Kérjük, hogy lehetősége szerint a történtekről tájékoztasson bennünket a sales@overprintkft.hu címen.

 

Aktuális bruttó kézbesítési díjak:

 

Budapest   Vidék
-tól (kg) -ig (kg) Összeg (Ft)   -tól (kg) -ig (kg) Összeg (Ft)
0 1 1 397   0 1 1 715
1 3 1 524   1 3 1 867
3 5 1 651   3 5 2 032
5 10 1 778   5 10 2 197
10 15 1 905   10 15 2 451
15 20 2 032   15 20 2 667
20 30 2 159   20 30 3 048
30 40 2 286   30 40 3 556
40 50 2 413   40 50 4 064
50 felett +88 Ft/kg   50 felett +88 Ft/kg

Bruttó utánvételi költségek:

-tól (Ft)
-ig (FT)
Költség (Ft)
0
10 000
190
10 000
30 000
254
30 000
60 000
317
60 000
100 000
381
100 000
150 000
508
150 000
felett
az érték 1%-a

 

Postai úton történő kézbesítés esetén, ha a kézbesítés a megrendelő hibájából hiúsult meg (pontatlan cím; a címen nem volt átvételre jogosult személy; a címen hagyott postai értesítés ellenére a megrendelő a csomagot később sem veszi át), de ismételt kézbesítést kér, akkor azt az előző, kézbesítetlen csomag kézbesítési díjának megfizetése mellett igényelheti.

 

A VÁSÁRLÁSTÓL VALÓ ELÁLLÁS JOGA


Egyedi gyártású termékek (perszonalizált, felülnyomott borítékok) esetén a vásárlástól való elállásra lehetőség nincs. Ezért kérjük kivételes gondossággal tervezze és rendelje meg egyedi kiadványait.

Az elektronikus megrendeléssel történő vásárlástól való elállás szabályait a 2011/83/EU irányelv alapján a 45/2014. (II.26) Kormányrendelet rendezi. Ennek értelmében a Vásárló – nem egyedi termékek esetében - indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a megrendelt termék kézhezvételtől számított 14 naptári napon belül.


A vásárlástól való elállás kizárólag akkor érvényes, ha az erre irányuló kérést legkésőbb a vásárlástól számított 14. naptári napon eljuttatja hozzánk. Az Overprint Kft. az elállás tényét kizárólag a Vásárló írásos nyilatkozatát követően fogadja el, az elállásról szóló nyilatkozatot elegendő a vásárlást követően 14 naptári napon belül elküldeni a sales kukac overprintkft.hu címre. Amennyiben az Overprint Kft. nem tünteti fel a megvásárolt termék lényeges tulajdonságát, saját székhelyének pontos címét, valamint a megrendelés során a termék/szolgáltatás adóval növelt összegét, az elállás joga 12 hónappal meghosszabodik.

Elállás esetén az Overprint Kft. a visszajuttatott termékek vásárlási összegét a felmerülő szállítási költségeivel együtt haladéktalanul, legkésőbb az elállás írásos bejelentését követő 14 napon belül visszatéríti. Ez a kötelezettség csak akkor áll fenn, amennyiben a Vásárló a termékeket igazoltan visszajuttatta központi raktárunkba. Amennyiben a termékek visszajuttatása elmarad, az Overprint Kft. a Vásárlónak visszajáró összeget visszatarthatja. Ez a visszatartási jog nem áll fenn abban az esetben, ha a termékek visszaszállítását az Overprint kft. saját gépkocsijával vállalta magára. Abban az esetben, ha a Vásárló nem a legkedvezőbb költségű szállítási módon juttatja vissza a megvásárolt termékeket központi raktárunkba, az ebből adódó többletköltséget az Overprint Kft. megtéríteni nem köteles. A felmerülő költségek tekintetében ezért kérem minden esetben egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal. (Előfordulhat, hogy futárszolgálattal kézbesített csomag esetén is saját gépkocsival oldjuk meg a termékek visszaszállítását.)

Az Overprint Kft. a vásárlónak visszajáró összeget a vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza.

A csomagot a kézbesítést követően az Overprint Kft. akkor köteles visszavenni, ha a termékek hiánytalanul, sérülésmentes állapotban kerül vissza a központi raktárába. Visszavétel esetén az Overprint Kft. követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából (pl. szakszerűtlen tárolás) fakadó károk megtérítését.

 

A PANASZKEZELÉS MÓDJA

A felmerülő panaszok bejelentésének lehetséges módjai:

Központi telefonszámunkon: +36-20-746-6780 (H-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-13.30)
Központi e-mail címünkön: e-mail
A megrendelést igazoló értesítő e-mailünkre válaszolva.
A webáruház fejlécében található Helpdesk-re kattintva.

A panaszkezelés helye:

1037 Budapest, Bojtár u. 78.

 

SZAVATOSSÁG, GARANCIA, CSERE LEHETŐSÉGE

Szavatossági szabály

A szavatosság feltételeit az 1959. évi IV. törvény A Polgári Törvénykönyvről  és a 49/2003. GKM rendelet szabályozza.

A jogszabályok alapján az Overprint Kft. 2 éves szavatossági időt biztosít a webáruházban megvásárolt termékekre. A szavatossági kötelezettség abban az esetben érvényesíthető cégünkkel szemben, amennyiben a vásárlás időpontjában a termék bizonyíthatóan nem felelt meg a jogszabályban vagy a szerződésben rögzített tulajdonságoknak. A hiba bizonyítása cégünk feladata a vásárlást követő 6 hónapon belül, a vásárlástól számított 6 hónap eltelte után a feltételezett hiba bizonyítása a vásárló kötelezettsége. Amennyiben a hiba már a vásárlás időpontjában bizonyíthatóan ismert volt a vásárló számára, a szavatosság nem érvényesíthető cégünkkel szemben.

A szavatosság a megrendelés beazonosítása után (megrendelési azonosító, számla szám, stb...) érvényesíthető. Amennyiben a szavatosság kérése helytálló, a vásárló kérheti a termék cseréjét. Amennyiben nem áll módunkban a terméket kicserélni lehetőség van az árleszállítás igénylésére, illetve a vételár visszatérítésére.

Jótállás (garancia)

Az Overprint Kft. tartós fogyasztási cikkeket nem forgalmaz a webáruházában, így jótállási kötelezettsége nem áll fent.

A szavatosság érvényesítése, a hibás termékek cseréje

A megvásárolt termékekre vonatkozó szavatossági igényét kérjük írásban jelezze felénk, ezt megteheti e-mailben (info kukac overprintkft.hu), illetve postai úton (1033 Budapest, Szentendrei út 89-95.). A gyártási hibás kiadványokat az Overprint Kft. saját költségén cseréli. Szakszerűtlen felhasználásból (pl. gondatlan tárolás) adódó sérülések esetén az Overprint Kft. a sérült kiadványokat nem köteles kicserélni.

 

A MEGRENDELÉSEK LEADÁSA A WEBÁRUHÁZBAN

A RENDELÉS LÉPÉSEI

A megrendelések leadása az overprintkft.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.overprintkft.hu webcímen. Telefonon leadott rendeléseket az Overprint Kft. nem fogad el, internetes kedvezményeket csak a webáruházban leadott rendelésekre tudjuk biztosítani. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat az Overprint Kft. szintén elektronikus úton küldi el a megrendelők részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.


A kiadványok csoportosítása
A webáruház bal oldali menüjében típusok (Borítékok, Tasakok, stb.) szerinti csoportosításban találhatja meg a termékeket.  A kategóriákon belül a termékek sorrendisége név, illetve ár alapján változtatható.


Keresés a termékek között

Keresés a keresés ablak segítségével
Amennyiben tudja a keresett termék jellemzőinek egy részletét, gépelje be a fejlécben található keresőablakba, a Milyen terméket keres? szöveg helyére, majd indítsa el a keresést. A program kilistáz minden olyan terméket, amelyekre jellemző a megadott keresési paraméter. Begépelve például a környez szórészletet az összes környezetbarát termék megjelenik a listában.

Keresés termékszűrő segítségével
Klikkeljen a bal oldali menüben található fő kategóriák egyikére, anélkül hogy a felugró ablakból bármelyik alkategóriát választaná. Példaként vigye az egérkurzort a Borítékok főkategória neve fölé. Erre felugrik a Borítékok alkategóriáinak ablaka (LC6; LC; stb). Ha az egérrel nem választ alkategóriát, hanem a főkategóriánál maradva klikkel a Borítékok menüpontra, akkor a program kilistázza az összes borítékot, és közben megnyitja a Termékszűrőt a bal oldali menüben. A termékszűrőben az éppen a listában szereplő termékek összes tulajdonságai alapján tud szűkítéseket beállítani. Példaként a Zárás tulajdonság csoportban három csoport szerepel: enyvezett, öntapadó, szilikonos. Amennyiben egyik sincs kiválasztva mindhárom csoport tagjai megjelennek a listában. Ha az enyvezettet jelöli ki, akkor csak enyvezett záródásúak csoportja, ha az enyvezett és a szilikonos csoportot jelöli ki, akkor az enyvezett és a szolikonos borítékokat listázza a program, és az öntapadó záródású borítékokat nem.

Keresés a kategóriák segítségével
Ha tudja, hogy Önnek példaként LC6 méretű, enyvezett záródású borítékra van szüksége, akkor az egérkurzort vigye a bal oldali menüben a Borítékok menüpont fölé, a felugró ablakban keresse meg az LC6 alkategóriát, vigye fölé az egérkurzort, válassza ki az enyvezett záródású csoportot és jelölje ki. A program az összes LC6 méretű, enyvezett záródású borítékot fogja kilistázni. Ekkor megjelenik a Termékszűrő is, de ekkor már csak az LC6 méretű, enyvezett záródású borítékokra vonatkozó szűkítési lehetőségeket kínálja fel.

Keresés az oldaltérkép alapján
A lap alsó részén található az oldaltérkép, ahol típus és kategóriák szerint egyetlen kattintással lehet adott csoportot előhívni.


Kedvencek
A webáruház böngészése közben lehetősége van adott termékeket a kedvencei közé helyezni. Ennek az a jelentősége, hogy az egyszer már megtalált cikkeket nem kell újra megkeresni, azt egészen addig, amíg a kedvencek közül nem törli, bármikor, a webáruházba akár később visszatérve is könnyen elérheti. A kedvencek közül közvetlenül vásárlás is kezdeményezhető. A Kedvencek csoportja az oldal alján a webáruházba belépve érhető el, vagyis a ennek használatához regisztráció szükséges.


A termékek adatai
A webáruházban a főoszlopban a cikkek alapadatai láthatók: fotó, méret, záródás, ár. Segítséget jelenthetnek a képek alatt látható piktogramok, amelyek a termék fő tulajdonságait mutatják, megkönnyítve az azonosítást, ne kelljen a szövegben bogarászni a részletekért. Ha több adatra van szüksége az azonosításhoz, akkor a Bővebb info a termékről linkre kattintva részletes, szöveges jellemzést talál az adott cikkről. Ablakos boríték esetén Címzési segédletet talál, amely azt mutatja meg, hogy egy A4–es levélpapír mely részére kell a postázási címet nyomtatni, hogy a borítékba belehajtva éppen az ablak pozíciójába kerüljön. Ezen kívül a boríték méretét könnyebb beazonosítását segítendő animációt talál, amely azt mutatja meg, hogy egy A4-es levélpapírt hogyan kell meghajtani, hogy az adott borítékba behelyezhető legyen. Egyes termékek esetén több fotó is csatolásra került, a fotók mindegyike kattintással kinagyítható, így jól azonosítható például a záródás, vagy egyéb meghatározó jellemző. 

A VÁSÁRLÁS MEGKEZDÉSE

A vásárlás kezdeményezhető a Kedvencek csoportból, de közvetlenül adott termék adatlapjáról is. Írja be a rendelni kívánt mennyiséget és kattintson a Korárba gombra, a termék már a kosarába is került. Erről az oldalról benyíló kosár ablak tájékoztat, illetve az oldal fejlécében látható a kosarában lévő termékek száma és összértéke. 
A kosárba helyezést egymás után többször is megismételheti, ugyanazon termék esetén a program a tételeket összesíti, más-más termékek estén külön tételként veszi fel a vásárlási listájára. Az aktuális lista bármikor lehívható a fejlécben található kosárikonra kattintva, vagy a jobb oldalsávon rögzített kosár gombra kattintva. 
A kosárban bármikor lehetősége van a rendelésének módosítására, a darabszám javítására, vagy adott tétel törlésére.  

A VÁSÁRLÁS LEZÁRÁSA

Hívja le a kosara tartalmát.  Itt a rendelt tételek még módosíthatók. Ha le akarja zárni a rendelését, akkor kattintson a   gombra. Megjelennek a számlázási, szállítási adatai, amelyeket lehetősége van módosítani. Kérjük ellenőrizze le, időközben nem történtek-e változások adataiban. Ki kell választania a fizetés módját. Készpénzes fizetés esetén személyes átvételt választhat és futárszolgálattal történő kézbesítést, raklapos rendelés utalás esetén választható. A legkedvezőbb költségű opciók a személyes átvétel, illetve az előre utalás esetén tud elérni. Raklapos kiszállítás esetén a program mutatja a várható raklapszámot. Ez egy kalkulált érték, ami esetenként eltérhet, hiszen többféle, különböző csomagolású termék közös raklapra pakolása is szóba jöhet. Az Overprint Kft. munkatársai abban érdekeltek, hogy a szállítási költség minél kevesebb legyen, vagyis adott rendelés esetén célunk a kiszállítandó raklapok számának csökkentése. Eltérés esetén természetesen kiszállítás előtt értesítjük Önt a rendelésén jelzett érték változásáról. 
A megjegyzés rovatba írhatja a rendeléssel kapcsolatos kéréseit. Itt tüntetheti fel például, ha személyes átvétel esetén nem tudja 5 munkanapon belül átvenni a rendelését. 
Fontos!

A rendelési adatainak kitöltését követően ne felejtse el az oldal alján lévő "Elfogadom az általános üzleti feltételekben rögzített  és kattintson a jelölőnégyzetre!" jelölőnégyzetébe a pipát beklikkelni. Enélkül a rendelése nem kerül lezárásra, és nem is tudja azt elküldeni.

A rendelésének elküldéséhez klikkeljen a Rendelés felvétele gombra. Ha minden adat megfelelően lett kitöltve, akkor a Rendelését felvettük! üzenet jelenik meg.

A RENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA

A rendelés feladását a webáruház a felületén Köszönjük, hogy áruházunkban vásárolt! üzenettel nyugtázza. A leadott rendelés beérkezéséről a webáruház minden esetben automatikus visszaigazolást küld a rendelésen feltüntetett e-mail címre. (Ha nem érkezik visszaigazolás a megrendelésről, kérjük ellenőrizze az adataiban megadott e-mail címét.) Az automatikus visszaigazolás még nem jelenti a rendelés teljesíthetőségét , mindössze a rendelés regisztrálását, vagyis a rendelés beérkezését az Overprint Kft-hez. A beérkezett rendelések munkanapokon a beérkezés sorrendjében kerülnek kiértékelésre, a kiértékelést követően azok teljesíthetőségről minden esetben, minden megrendelőknek e-mailben tájékoztatást küldünk. Ha a rendelés leadását követően nem kap automatikus visszaigazolást a megrendelt kiadványokról, akkor a rendelése vagy nem érkezett be hozzánk, vagy a rendelésen feltüntetett e-mail címe vélhetően hibás.

TEENDŐK TÉVES RENDELÉS ESETÉN

A rendelés során a tévesen rögzített tételek, a megadott megrendelői adatok módosíthatók, szükség esetén tételek törölhetők. Amennyiben a megrendelés leadását követően derül ki a tévesen megadott megrendelői adat, illetve a hibás rendelés ténye, lehetősége van a teljes rendelése törlésére, illetve módosítására.

Ezt a következő módokon teheti meg:

- a visszaigazoló e-mailre válaszolva jelezheti a módosítási, törlési igényét
- jelezheti munkaidőben központi telefonszámunkon (+36-20-746-6780)
- írhat levelet a központi e-mail címünkre: e-mail
- a webáruház fejlécében található Helpdeskre kattintva

Az első lehetőség kivételével a megrendelésének beazonosításának érdekében kérjük adja meg a megrendelésének adatait (a megrendelő neve, a megrendelés időpontja, a megrendelt termék megnevezése, esetleg a megrendelés száma). Kérjük jelezze felénk megrendelésének módosítandó, törlendő elemeit.

Az Overprint Kft. téves rendelés estén a sérülésmentes és hiánytalan szabványborítékok tekintetében az átvételt követő 30 naptári napon belül cserét biztosít.

 

NYILATKOZAT

Az Overprint webáruház magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét. >>> Etikai kódex <<<

Dokumentum letöltéseNyomtatás

Tel.: +36-20/74-66-780 Fax: E-mail: info@overprintkft.hu

Cím: 1033 Budapest, Reményi Ede u. 3. * 47.555817, 19.046672